Benkő Nóra

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Belvárosi Gazdasági Szakgimnáziuma Pesti Magyar Színiakadémia Művészeti Intézményegysége Igazgatója

Magyar-francia szakos tanárnak készült (elvégezte az ehhez szükséges tanulmányokat), de nagy álmáról, a színházról nem tudott lemondani.

Egyetemista évei alatt a Szkéné Színház Arvisura Társulatában játszott.

1995-ben felvették a Színművészetire, ott Horvai István és Máté Gábor osztályába járt. Iglódi István meghívta 1999-ben az akkori Nemzeti Színházba, azóta is társulati tag, bár a Hevesi Sándor téri épületet most Pesti Magyar Színháznak hívják.

2001-ben műsorvezetője lett a TV2-nek, a Reggeli műsort (Borsodi Beach, Lazac), majd gyerekműsorokat vezetett (Sajtkukac, Babaház, Babavilág).

2003-ban születtek iker fiai, Ábel és Marcell, akik számára a legfontosabbak.

2005-ben készített egy gyerekeknek szóló albumot, melyen Lackfi János és Tóth Krisztina írásai vannak megzenésítve.

Elvégezte a Színművészeti Egyetem drámapedagógia szakát, színházpedagógusként drámafeldolgozó foglalkozást vezet a színházban.

Évek óta dolgozik az ÁSZ IFJÚSÁGI SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR-ban, mely először 2008 augusztusában nyitotta meg kapuit a 10-13 és a 14-22 éves korosztályok számára.

 

2012-ben kérte fel a Pesti Magyar Színiakadémia Művészeti Szakközépiskola fenntartója, hogy vállalja el az Akadémia vezetését, amit örömmel megtett.